Skip to main content

STELLA TOONEN

Stella Toont is opgezet door mij, Stella Toonen. Ik ben een jonge, speelse ontwerpster met een sterke focus op textiel. In mijn atelier in Amsterdam Oost broed ik op concepten, verdwaal ik in lijnstructuren, voer ik experimenten uit en zoek ik naar verrassende kleurcombinaties. Hierbij speel ik in op actuele situaties in de wereld, op een manier die dicht bij mezelf staat. Het is voor mij belangrijk om mensen bewust te maken van de oorsprong van de producten die we gebruiken, en de reis die ze in hun bestaan afleggen. Door mijn ontwerpen hoop ik deel te zijn van een gesprek over hoe we omgaan met die producten en de wereld om ons heen. Wel doe ik dit het liefst met vrolijk, po√ętisch werk. Mijn liefde voor ambacht is groot en ik geloof sterk in het belang om dit, juist nu, als mensheid te blijven koesteren. In mijn werk combineer ik daarom eeuwenoude ambachtelijke tradities met hedendaagse technologie, om zo tot nieuwe, originele werken te komen.

Als ik een inspiratiebron zou moeten kiezen is het de natuur: zij is onze meest veelzijdige ontwerpster op aarde. Ze weet verrassende patronen neer te zetten, kleuren perfect te combineren, maakt composities zoals niemand anders dat kan en prikkelt al onze zintuigen. Ik leg dan ook graag mijn vergrootglas op de schoonheid van diverse elementen uit de natuur. Inzoomen, combineren en vastleggen. Waardering geven aan de kleine dingen. Dit is in mijn ogen erg waardevol binnen de gehaaste maatschappij waarin wij nu leven. Misschien komt daar mijn liefde voor ambacht ook wel vandaan: het idee dat er met zorg en aandacht, door mensenhanden aan gewerkt is.

Als je interesse hebt om samen te werken, je een aanvraag wil doen voor het maken van een persoonlijk product, of een andere leuke vraag hebt, kun je contact met me opnemen via e-mail of me bellen.

Based in Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 555 85 703
Instagram: stella.toont