Skip to main content

Pony

Stoel

Lamp en servies

Restaurant opzet

Tafel hordes

Restaurant

Dead pony

Team

Servetten

THE FAT PONY

Een actueel paardenvleesrestaurant tijdens Dutch Design Week 2016.

Wie weet tegenwoordig nog wat hij precies eet? Door de massale schaal van voedselproductie is het maar moeilijk te achterhalen. Een climax werd bereikt met het ‘paardenvleesschandaal’. Paardenvlees bleek stiekem verwerkt te zijn zonder dat het op de verpakking stond. Nu is paard een subversief stukje vlees geworden. Is dat wel terecht?

Wie bewust wil eten, kan prima paard eten. Het is mager vlees, rijk aan ijzer en andere mineralen. Bovendien worden er in Nederland geen paarden voor de slacht gefokt. En een paard dat niet opgegeten wordt, komt in de destructor terecht. Tijdens de Dutch Design Week 2015 opende de 70% Bar voor het eerst haar deuren met een restaurant waarbij de overconsumptie aan de tand werd gevoeld. 2016 is het jaar van The Fat Pony en ligt de nadruk niet op de kwantiteit, maar op de kwaliteit van ons eten.

Voor The Fat Pony werkt de 70% Bar samen met derdejaars studenten van de Fontys Academy for Art, Communication & Design Tilburg. Gezamenlijk is er onderzoek gedaan naar de combinatie ‘paard’ + ‘restaurant’. Er werd letterlijk veldwerk verricht tussen de pony’s in de wei, maar ook in de slagerij bij het uitbenen van een paard. Daarnaast volgden we workshops van designstudio Catalogtree, chefkok Tom Buiting en theaterregisseur Lisah Baert. Dit alles komt samen in paardenvleesrestaurant The Fat Pony.


Stella Toonen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 555 85703
Instagram: stella.toont

Teksten | Dafne Gotnik
Foto's | Nina Hampsink
Webdesign | zand en parels